Luottamusmiehen palsta

Hei!

Syksy on loppusuoralla ja talvea odotellessa. Kesän alkupuolella pidetyt YT-neuvottelut saatiin päätökseen ennen kesälomakautta kohtuullisen kompromissisissa merkeissä. Kaikkien tiedossa olleet katsastusmäärien lasku laukaisi sopeutuspaineet ja nyt on jälkitarkastelun aika. Vuoden vaihteen jälkeen on tulossa joustavan työajan pilotti, josta toivotaan apua kasvavaan kilpailutilanteeseen. Tulevaisuus sitten näyttää, miten hyvin pärjäämme tässä taistelussa.

TES-tilanteesta sen verran, että autoalan toimihenkilöitä koskeva työehtosopimus päättyy 31.10.2019. Tämän jälkeen olemme ns. sopimuksettomassa tilassa. Uudet neuvottelut alkavat 7.10. varsin mielenkiintoisissa tunnelmissa, sillä neuvottelevien osapuolten lähtöasetelmat ovat varsin kaukana toisistaan. Neuvotteluissa pyrimme mm. eroon kikyistä ja saamaan normaalin ostovoiman takaavan palkkaratkaisun sekä muutamia työehtosopimuksen sisällön muokkausta vastaamaan tätä päivää.

Tuoreimmat uutiset neuvotteluista voit lukea Ammattiliitto Pron sivuilta.

 

LM

Sami Forss                                                                                                                          2.10.2019