Puheenjohtajan palsta

Arvoisat MKM ry:n jäsenet!

 

Maaliskuun viimeinen viikonloppu vietettiin MKM ry:n Tyky/koulutusviikonlopun merkeissä Premier Parkissa Porvoossa.  Päiviin sisältyi ajovalmennusta, tutustumista uuteen autotekniikkaan ajoradalla ja huikea määrä elämyksiä siitä, miten paljon huipputeknologiaa uudet autot pitävätkään sisällään.  Työssämme nämä termit toki jo tunnemme, mutta käytännön testaus radalla tulisi kaikkien kokea! Ajettavana oli laaja kirjo K-Auton merkkejä, kuten: Audi, VW ja Seat.

Tapahtuman viimeisenä päivänä saimme kuulla vielä ”Sir” Arttu Toivosen luennon: ”Autoilu- minne menet”. Pohdintaa autoilun elinkaaresta ja tietoa uudesta tekniikasta, sekä katsaus historiaan, autoilun ensimetreille. Loistava läpileikkaus meille kaikille niin tutusta ja parjatusta autosta!

 

Vuosikokous pidettiin myös juuri tuolla Premier Parkissa. Asiaa kokouksessa olikin ”Porvoon mitalla”, sillä yhtenä aiheena vakioaiheiden lisäksi oli  mm. yhdistyksen uusien  sääntöjen hyväksyminen.

 

Kevät tekee tuloaan ja kevätkiireet siinä ohessa. Aurinkoinen sää on saanut ihmiset liikkeelle ja kesäautoja kaivetaan jo esille. Katsastusfrekvenssin muutos on asia, jonka vaikutuksesta eri alueilla ei kellään varmasti ole tarkkaa tietoa. Vaikutus alkaa näkymään toukokuun jälkeen. Katsastusmäärien muutokset vaihtelevat huikeasti, riippuen siitä missä päin suomenmaata ollaan. Alan yritykset ovat nyt herkällä korvalla ja tarkkailevat toistensa liikkeitä, eikä asemaverkoston supistumiselta tulla välttymään.

 

Kiireistä kevättä ja kesän odotusta kaikille!

 

Janne Koskelainen                                                                                                                                     2.4.2019